Home » Hunebedden » Mysteries » Helderziend

Helderziend

Helderziend

Opvallend is ook de genezende kracht die aan hunebedden wordt toebedeeld. Volgens de in 2008 overleden Friese paragnost Jelle Veeman is het grootste hunebed van Havelte D53 gewijd aan de planeet Uranus en vormt die tevens een tweeling-aspect met hunebed D54, die volgens Veeman aan planeet Pluto gewijd is. In 1990 zag hij bij de eerste deksteen van dit kleine hunebed, dat hier vroeger heksenrituelen werden uitgevoerd.

Er scheen eind jaren negentig van de 19de eeuw een magnetiseur in Havelte te wonen die mensen naar dit kleine hunebed stuurde voor genezing.
En . . . inderdaad diverse mensen gingen na een bezoek aan het hunebed klachtenvrij naar huis. Of ze daarna ook klachtenvrij zijn gebleven is niet bekend.

Door helderziendheid kan de historie blijkbaar ineens heel dichtbij gebracht worden, want de Limburgse amateurarcheoloog Jan van Es ontdekte aan de zuidkant van hunebed D54 een staande flint, die hij ‘kissing couple’ noemde. Hij zag daarin twee hoofden die elkaar kussen met bovenop de flint een soort rituele offerkom.

De Drentse wichelroedeloper Wigholt Vleer, heeft ruim 3000 leycentra in Nederland en België onderzocht. Vleer ontdekte dat mensen met reuma en hartklachten minder last krijgen in de nabijheid van hunebedden.

Mocht u als drager van dergelijke klachten bij de reguliere medici geen soelaas kunnen vinden, is het voor u mogelijk een genezende suggestie de hunebedden eens wat vaker te bezoeken. En verwondert u zich dan niet als u ‘bezocht’ wordt door onzichtbare helers die uw klachten met zorg en aandacht verhelpen.