Home » De auteur

De auteur

[Foto: Rudy Leukfeldt]

Egbert A. Meijers

Egbert (Albertus) Meijers is geboren op 15 juni 1948. Na de middelbare school volgde hij een opleiding voor inrichtingswerker aan de ASCA te Groningen. Hij werkte o.a. als hoofd arbeid-en dagbesteding, sociaal-cultureel werker, streektaalfunctionaris en programmamaker/presentator/regisseur bij de regionale omroep.

Als auteur werkte hij o.a. mee aan de Drentse Encyclopedie en andere regionale uitgaven. Hij deed onderzoek en gaf lezingen over de historie van het zingen in de Drentse taal. Hij is initiatiefnemer en was voorzitter van de Stichting Drentse Muziek Maatschappij, die de Drentstalige muziek een sterke impuls gaf.

Hij bedacht, produceerde, vertaalde en schreef liedjes voor de zeer succesvolle Drentse Bluesopera. Idem: de symfonie Ode aan de Ao, die tevens op dvd werd uitgebracht door het Nationaal Es- en beekdorpenlandschap Drentsche Aa. Hij is lid van het Comité van Aanbeveling van het Gebiedsfonds Drentsche Aa.

Onder de artiestennaam Egbert Meyers is hij inmiddels 50 jaar actief op het (internationaal) podium als liedjesmaker/zanger en producer en gaf een vijftal cd’s uit; zowel Drents- als Engelstalig. Recentelijk trad hij op voor het Koninklijk Paar, waarvoor hij namens gemeente Aa en Hunze het lied Laand van de Keuning Blues schreef.